Nieuws28 jan '12 08:51Aangepast op 28 jan '12 09:17

PVV ontkent verzinnen klachten

Auteur: Harmen Simon Teunis

De PVV Den Haag zou vorig jaar een e-mail hebben verstuurd waarin medewerkers en fractieleden werd gevraagd verkeersklachten over het Verkeerscirculatieplan te verzinnen.

Volgens PVV-raadslid Richard de Mos is de medewerker die hier verantwoordelijk voor was, direct tot de orde geroepen. In het uiteindelijke zwartboek dat de PVV heeft samengesteld, staan geen verzonnen klachten, stelt De Mos naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant

De krant claimt op basis van anonieme bronnen bij de fractie dat een deel van het zwartboek zou zijn verzonnen.

Oud-PVV'ers
Volgens De Mos zijn de 'anonieme bronnen' twee leden van de nieuwe raadsfractie Onafhankelijk Den Haag, de voormalige PVV’ers Arnoud van Doorn en Marjolein van de Waal. Zij stapten eind vorig jaar uit de partij, omdat zij zich niet konden vinden in de omgangsvormen binnen de PVV-fractie en de manier waarop het weigert samen te werken met andere partijen. Beide raadsleden waren zaterdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

De Mos zegt "aan eenieder die ons niet gelooft" de e-mailadressen van de klagers te willen tonen. In het zwartboek waren deze adressen onleesbaar gemaakt om de privacy van de klagers te waarborgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen