Nieuws16 feb '12 23:24Aangepast op 17 feb '12 06:34

Cohen blijft zoekende PvdA leiden

Auteur: Thijs Baas

Job Cohen blijft de Tweede Kamerfractie van de PvdA leiden. Dat is de uitkomst van een drie uur durend beraad van de PvdA-fractie.

Stoppen met vergelijken
Wel moet Job Cohen stoppen met de Partij van de Arbeid met de SP te vergelijken, meldt de Haagse redactie van BNR. Veel PvdA-Kamerleden, onder wie Frans Timmermans, vinden dat Cohen teveel tegen de SP aanschurkt.

Reactie Cohen
"De conclusie van ons beraad is dat wij weten waarvoor we hier zitten met dertig Kamerleden: voor al die groepen in de samenleving die het moeilijk hebben. Daar gaan we mee door onder mijn leiding", liet Cohen na afloop van het beraad weten.

E-mail Timmermans
Tijdens het beraad kwam uitgebreid de uitgelekte e-mail aan de orde van PvdA-Kamerlid Frans Timmermans. Daarin uitte die zijn vrees dat de partij onder Cohens leiding - en die van de kersverse partijvoorzitter Hans Spekman - te veel zou opschuiven naar de SP.

Neuzen
Ook Timmermans beweerde na afloop dat "alle neuzen dezelfde kant op staan". Hij ziet het belang in van gesprekken over de partijkoers, maar realiseert zich dat e-mail daarvoor niet het ideale medium is.

"Job Cohen, ik en de fractie hebben dezelfde lijn. Een eigenstandige linkse koers, niet afhankelijk van andere partijen", zei Timmermans.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen