Nieuws9 mei '12 17:28

BNR Europa | Column Barry Madlener: Voor Nederland

Auteur: Stefan de Vries

Deze week staat de Europese Unie stil bij de dag van Europa. Wat mij betreft geen reden voor een feestje maar een mooi moment om de balans op te maken. Wat heeft Brussel ons beloofd en wat heeft Brussel geleverd.

De EU, zo was de burger beloofd, zou garant staan voor vrede en welvaart. Er zou aandacht blijven voor de soevereiniteit van lidstaten en Europa zou een baken van democratie zijn. Een gids voor de rest van de wereld. Zo leest in elk geval het sprookjesboek van de gebr. Barroso en Van Rompuy.

De realiteit kan echter niet anders worden omschreven dan een ijskoude douche. Een klap in het gezicht van de Nederlandse belastingbetaler die al jaren lang de grootste netto betaler aan de Unie is. In plaats van welvaart en democratie werden onze burgers getrakteerd op een torenhoge werkloosheid, torenhoge staatsschulden en een lage economische groei. Verder probeert de Brusselse elite beetje bij beetje nationale soevereiniteit weg te snoepen bij de nationale staten.

Wellicht hoopte de Nederlandse burgers dat hun nationale politici voor hen op de bres zouden springen en op zouden komen voor de Nederlandse belangen. Ook hier komen zij van een koude kermis thuis. Onder dreiging van het opgeheven vingertje uit Brussel stemde de zogenaamde Kunduz-coalitie in met keiharde lastenverzwaring. De economie wordt kapot bezuinigd over de ruggen van AOW'ers en de werkende middenklasse.

CDA, VVD, D66, Groenlinks en de Christenunie zijn bezig Nederland voor een appel en een ei te verkopen. Terwijl de nieuw gekozen Franse president de pensioenleeftijd wil verlagen drukt de Kunduz-coalitie er in Nederland een versnelde verhoging van de pensioenleeftijd doorheen. Nederland wil wederom het braafste jongetje van de klas zijn. Het meest verontrustende is wellicht nog wel de bereidheid van een groot deel van de Tweede Kamer om hier mee in te stemmen, ongeacht de gevolgen voor onze democratie en onze economie.

Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van het Europese ideaal. Wat de PVV betreft kiezen we voor Nederland en niet voor Brussel. 12 september hebben we allemaal de keus. Ik kies voor mijn eigen ideaal, voor Nederland en tegen de EU.

Barry Madlener, delegatieleider van de Partij voor de Vrijheid in het Europees Parlement


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen