Nieuws24 dec '12 08:31

All I want for Christmas is een date

Auteur: Marjan van den Berg

Happy single zijn kan prima, maar zo met de feestdagen voor de deur is het toch een beetje zonde om je smoking alleen voor je oudtante aan te trekken. Hoe scoor je nog een lastminute date?

Je moet wel even flink aan de slag als we afgaan op de tips van Lisa Portengen, oprichter van Smart&Sexy: "Maak een videoboodschap of een leuke foto met een tekst erop. Een kerstmuts op, en dan zeg je bijvoorbeeld: Ik wil heel graag een superleuke Kerst meemaken en voor de helft is het al gelukt en nu jij d'r nog bij."

Stukken minder werk is het om via Twitter aan een date te komen. Portengen: "Zoek op #durftedaten naar jouw leuke single, maar meld je natuurlijk zelf ook even aan. Je moet er wel wat voor durven, maar dan heb je wel wat."

Of werp je auto in de strijd. "Ga in je auto en hang een grote brief op: 'ik zoek nog een kerstdate', met je mobiele nummer erop", aldus Portengen.

Wordt dat je allemaal een beetje te gek, til je streven dan maar even over de kerstdagen heen. "Ik zou de Kerstdagen gebruiken om een goede profieltekst te maken. Omdat je dan toch met vrienden en familie bij elkaar zit, is het ook niet erg om hun eens te vragen om input te geven voor een tekst. Vaak weten zij jou beter te beschrijven dan jijzelf", aldus Stefan van den Berg, directeur van datingbureau Lexa.

Wat in ieder geval geen zin heeft:
- Jezelf op internet presenteren als lekker gek mensenmens met humor en een voorliefde voor slobberwijn en strandwandelingen
- Een alien als avatar
- Een foto van jou met rooddoorlopen ogen in de kroeg, of in je geruite huispak
- Portengen: "Wat je als vrouw het beste niet kan doen, is heel erg eager zijn. Dat is gewoon super-onaantrekkelijk."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen