Nieuws11 dec '11 13:09Aangepast op 11 dec '11 13:36

Beperken hypotheekrenteaftrek helpt niet

Auteur: BNR Webredactie

Minister De Jager denkt niet dat het beperken van de hypothekrenteaftrek snel wat oplevert. Hij ziet het vooral als lastenverzwaring voor de burger.

Vicepremier Maxime Verhagen zei vrijdag dat niets meer heilig is als het kabinet in februari moet kijken naar nieuwe bezuinigingen. De Jager beaamde dat zondag in het programma Buitenhof, maar plaatste kanttekeningen bij aanpakken van de hypotheekrenteaftrek. "De vraag is of dat per saldo geld oplevert."

Ontslagrecht
De Jager wees er wel op dat maatregelen op de arbeidsmarkt die tot nu toe niet mogelijk waren, geld kunnen opleveren omdat dan de uitgaven worden beperkt en de economie gestimuleerd. Hij denkt dan aan aanpassing van het ontslagrecht en en de werkloosheidsuitkering.

Het kabinet mikt op bezuinigingen van minimaal vijf miljard euro extra, zeggen ingewijden. De Nederlandsche Bank waarschuwde ook al dat dit bedrag aan extra bezuinigingen nodig is gezien het verwachte begrotingstekort.

Taboe
Vanmorgen riep VVD-prominent Ed Nijpels zijn partij op om beperking van de hypotheekrente bespreekbaar te maken. De VVD kan het zich volgens hem niet meer veroorloven vast te houden aan het taboe op het H-woord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen