Nieuws20 mrt '12 06:34Aangepast op 20 mrt '12 09:12

Hoogste terreuralarm in Zuid-Frankrijk

Auteur: Karin Backx

In de regio rond de Zuid-Franse stad Toulouse geldt het hoogste terreuralarm. Dat heeft Nicolas Sarkozy maandagavond bekendgemaakt.

Dit naar aanleiding van de beschieting voor een joodse school maandagochtend in Toulouse. Alle joodse en islamitische instellingen worden extra beveiligd. Ook in Nederland zijn ze extra waakzaam bij joodse scholen en zijn de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd.

Bij de schietpartij in Toulouse werden maandag drie kinderen en een leraar doodgeschoten. Rond 8 uur schoot de man op ouders en kinderen die stonden te wachten tot de school zou opengaan. De schutter, die onherkenbaar was doordat hij een helm droeg, vluchtte op een zwarte scooter.

Sarkozy
President Nicolas Sarkozy sprak van een "nationale tragedie'' en zei dat er alles aan gedaan moet worden om de dader te pakken. Hij heeft zijn campagne voor de presidentsverkiezingen stilgelegd. Maandag bezocht hij de joodse school.

De president zei dat het motief achter de schietpartij op racisme lijkt. Één van de wapens dat gebruikt is bij de schietpartij maandagochtend in Toulouse is hetzelfde als het wapen bij de moord op soldaten in Toulouse en Montauban vorige week.
 
Minuut stilte
Toen werden in het zuidwesten van Frankrijk drie militairen van Noord-Afrikaanse afkomst doodgeschoten. En door een schietpartij overleden afgelopen donderdag een 24-jarige en 26-jarige militair op straat in de stad Montauban.

Alle scholen in Frankrijk houden dinsdag een minuut stilte om de slachtoffers van de aanslag te herdenken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen