Nieuws23 mei '12 16:49

Oranje heeft gezamenlijke vijand

Auteur: Anne-Greet Haars

Het Nederlands elftal heeft nog 16 dagen om in bloedvorm te geraken en te knallen op het Europees Kampioenschap. De 3-2 nederlaag gisteravond tegen Bayern Munchen was geen goede generale.

Oranje speelde slap en na afloop was de sfeer door alle commotie rondom Arjen Robben ook niet goed. De aanvaller werd namelijk door een deel van het eigen Bayern-publiek uitgefloten.

Mike Verweij, sportjournalist voor de Telegraaf en volgt Oranje vanuit Lausanne, heeft het idee dat er een andere sfeer in de groep heerst na gisteren. "Er is een gezamenlijke vijand gecreëerd. Mark van Bommel zei direct voor TV dat het een schandalige behandeling was. Maar ook de rest van het team vond dat Robben dit niet verdiend had."

Excuses
Bayern München is vandaag met een verklaring gekomen, waarin de clubleiding namens zijn aanhangers excuses aanbied aan Arjen Robben. "Rummenigge gaf een tikkeltje slap aan dat het fluitconcert wellicht kwam omdat Robben voor Bayern München zou spelen. Hij bood ook min of meer zijn excuses aan", zegt Verweij.

Selectie
Bert van Marwijk maakt waarschijnlijk zaterdag, voor de oefenwedstrijd tegen Bulgarije, de definitieve selectie bekend. Verweij sprak na de wedstrijd met Luciano Narsingh en jetro Willems. "Dat zijn twee spelers die mogelijk op de wip zitten. Narsingh verliet de Allianz Arena met een heel goed gevoel, mede dankzij zijn prachtige 1-2. Hij kreeg ook complimenten van Van Marwijk."

Programma
Vandaag zijn de spelers teruggevlogen naar Lausanne. "Ze zijn nu aan het rusten in het spelershotel en om half 6 staat de volgende training op het programma. Morgen zijn er twee sessies, waarvan één besloten. Vrijdag zal Robben weer aansluiten bij het elftal", aldus Verweij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen