Nieuws23 mei '12 13:10

Bayern zegt sorry tegen Robben

Auteur: Anne-Greet Haars

De clubleiding van Bayern München heeft woensdag namens zijn aanhangers Arjen Robben excuses aangeboden voor de fluitconcerten tijdens de oefenwedstrijd tegen Oranje.

De Duitse topclub meldde woensdag in een verklaring: "Een aantal fans was blijkbaar teleurgesteld dat Arjen drie dagen na de verloren Champions Leaguefinale niet het shirt van Bayern heeft gedragen, maar alleen voor het Nederlands elftal heeft gespeeld'', aldus bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. "Dat geeft alleen niemand het recht om onze spelers uit te fluiten.''

Woede
Robben miste zaterdag in de finale tegen Chelsea tijdens de verlenging een strafschop. Bayern verloor uiteindelijk na een strafschoppenserie. Een deel van de Duitse fans floot Robben dinsdag uit tijdens het 'compensatieduel' in de Allianz Arena. Tot woede van onder anderen bondscoach Bert van Marwijk en aanvoerder Mark van Bommel. "Schandalig'', zo oordeelden beiden.

Verontschuldigen
Rummenigge zei woensdagochtend veel reacties van fans te hebben gekregen. "Zij willen zich namens degenen die gefloten hebben, daarvoor verontschuldigen bij Arjen Robben.'' De aanvaller, die een kwartier voor tijd inviel, wilde na afloop van de wedstrijd geen reactie geven.

Teleurgesteld
"Hij is net als alle andere spelers, fans en vrienden van Bayern teleurgesteld en diep getroffen door de ongelukkige en onverdiende nederlaag tegen Chelsea'', aldus Rummenigge. "Het is de stijl van Bayern en zijn fans om degene die op de grond ligt de hand te reiken en omhoog te helpen. Precies zoals een groot deel van de 33.000 toeschouwers met bemoedigende spreekkoren voor Robben gedaan heeft.''

Contract
Robben verlengde onlangs zijn contract bij Bayern tot de zomer van 2015. Enkele mede-internationals stelden dinsdagavond hardop de vraag of Robben nog wel in Beieren moet blijven. "Van mij mag Arjen meteen naar Internazionale komen'', zei Wesley Sneijder.

"Ik weet niet of ik hier nog zou willen voetballen als ik in dezelfde situatie als Arjen zou zitten'', aldus Van Bommel. Bayern München sloot de persverklaring af met de boodschap: "We wensen Arjen Robben een goed en succesvol EK toe en kijken er naar uit hem in juli weer binnen de Bayernfamilie te hebben''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen