Nieuws25 aug '12 08:32Aangepast op 25 aug '12 16:21

VVD-campagne eindelijk van start

Auteur: Mijke Hurkx

De leden van de VVD hebben zaterdag tijdens het congres in Rotterdam zonder grote aanpassingen het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Er waren ruim 600 wijzigingsvoorstellen, maar na bespreking in aparte sessies bleven er uiteindelijk nog maar 3 over. Hierover moesten de leden stemmen. Het waren met name voorstellen om studenten in het hoger onderwijs tegemoet te komen. De wijzigingsvoorstellen haalden het niet.

Programma
Mark Rutte had afgelopen woensdag al een flinke voorzet gegeven voor de lijn van de VVD in deze campagne. "De bekende punten van de VVD waar Rutte vanmiddag voor gaat pleiten is lastenverlichting voor mensen met een baan, terugdraaien van bezuinigingen op kinderopvang en op wegenaanleg. Punten die aan de orde kwamen in het interview aan De Telegraaf.

Echt grote veranderingen in het programma werden ook niet verwacht. BNR's politiek verslaggever Hans Verbeek zei eerder zaterdag in een voorbeschouwing op het congres: "Er zijn nog wel een aantal jongeren aanwezig van de G500 beweging die nog veranderingen gaan proberen aan te brengen. Maar dit moet voor de VVD het congres worden dat eensgezindheid uitstraalt. Dat is wat de kiezer het meest waardeert."

Eindelijk congres
Niet alleen VVD'ers, maar ook andere partijen hebben lang naar het verkiezingscongres uitgekeken. Vanaf nu gaat VVD-leider Mark Rutte zich officieel in de verkiezingsstrijd mengen. Er zal een goede sfeer heersen, zoals we kennen van de VVD, zei Verbeek. "Ook omdat de VVD goed in de peilingen staat natuurlijk."

Roemer
"De SP zal worden aangevallen tijdens het congres, alle pijlen zijn gericht op Roemer. Niet om zetels weg te pakken, maar om de tegenstellingen in de partijpunten te benadrukken." Rutte zei ook eerder al dat het een nachtmerrie wordt wanneer Roemer in het torentje zit.

Overmaat is voorspeld
Vanaf zaterdag kunnen we geen genoeg krijgen van Mark, zei Edith schipper deze week op BNR.  "Ik heb het schema gezien van Rutte en ... u krijgt zoveel Mark Rutte in debat, dat u op een gegeven moment denkt: ik ben blij dat ik eindelijk mag stemmen."

Gerelateerde artikelen