Nieuws21 aug '12 18:54Aangepast op 21 aug '12 19:35

SP reageert op poster Quote

Auteur: Mijke Hurkx

"Dat is een misselijke foto", was de eerste reactie van Renske Leijten van SP op de poster die Quote publiceert deze week.

De poster van Roemer als een soort 'butcher' vol bloed zorgde voor veel ophef. De Nederlandse verkiezingscampagne lijkt te verharden. Niet alleen onderling, maar ook vanuit de media. "Als Roemer in het torentje belandt, verhuizen wij naar Zwitserland", luidt de postertekst.

Renske Leijten van SP krijgt de foto te zien en reageert op BNR: "Het is aan de Quote. Quote wil de rijke mensen bang maken voor Roemer. Maar als we een slagveld aanrichten in de zorg, zullen de rijken dat ook heel erg vinden."

“Als dat de reactie is van mensen die zo ontzettend rijk zijn geworden in Nederland als het een beetje eerlijk verdeeld moet worden, dan zegt dat meer over hun, dan over ons programma.”

Amerikaans
“Het is heel erg op de man en een beetje Amerikaans. Het is hun keus. Maar kijk: de SP en Emile Roemer willen graag dat Nederland ook overeind blijft naast bezuinigen. Ik denk dat het ook een goed verhaal is voor rijke mensen”, vervolgt Leijten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen