Nieuws18 aug '12 15:26Aangepast op 19 aug '12 08:34

G500 geeft stemadvies

Auteur: Fleur de Bruijn

De G500 van Sywert van Lienden gaat kiezers bij de Tweede Kamerverkiezingen adviseren op welke partij ze moeten stemmen.

Volgens de G500 denken jongeren vaak dat het geen zin heeft om te gaan stemmen. Met Stembreker van de G500 kunnen jongeren aangeven welke partijen het best bij ze passen. Op de ochtend van de verkiezingen krijgen diegenen die Stembreker bezochten een sms met een stemadvies op welke partij ze moeten stemmen om zo de coalitie mogelijk te maken die het meeste overeenkomt met hun individuele standpunten. 

"De politiek is verdeeld en als het zo doorgaat zal het na 12 september nauwelijks mogelijk zijn een coalitie te vormen", zegt de G500 in een verklaring.

Lowlands
G500 lanceert Stembreker zaterdagmiddag op het festival Lowlands. Het moet het 'antwoord zijn op de politieke verdeeldheid en de onmogelijkheid om als kiezer invloed uit te oefenen op de formatie'. In Nederland stemmen ruim 1,2 miljoen Nederlanders onder de 40 niet. Onder de 25 jaar stemt zelf 41 procent van de jongeren niet meer.

G500 is een groep van inmiddels meer dan 1000 jonge Nederlanders die vinden dat het tijd is om de politiek te verjongen en op tien belangrijke punten noodzakelijke hervormingen door te voeren. Zij zijn, via G500, lid geworden van de VVD, het CDA en de PvdA.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen