Nieuws17 apr '12 08:39

Gat in de begroting, gat in de weg

Auteur: Karin Backx

Spanje moet bezuinigen en één van de ministeries die het meest moeten inleveren is openbare werken. Dit jaar is er 5,4 miljard minder voor infrastructuur en dat gaat vooral ten koste van het onderhoud aan de wegen.

Een slecht idee, vindt de Spaanse vereniging van weggebruikers. Volgens een onderzoek van die vereniging is de toestand van het Spaanse wegennet de afgelopen jaren al verontrustend snel achteruit gehold.

Een civiel ingenier laat tegenover BNR correspondent Lex Rietman in Spanje weten dat het land wat het onderhoud betreft terug is op het peil van 1985. Sinsdien is de kwaliteit van het wegennet sterk verbeterd, maar vanaf 2001 ging het weer bergafwaarts.

Zorgwekkend
"Er zijn meer snelwegen in Nederland en de hoofdroutes zijn in goede staat, maar vooral op de secundaire wegen is de toestand zorgwekkend", vertelt Rietman.

"Spoorvoming, scheuren en kuilen in de weg, maar ook de signalering op de weg en de zichtbaarheid van verkeersborden laten nog wel eens te wensen over. Daarom dringen ze bij de regering aan vooral niet te bezuinigen op het onderhoud van de wegen."

Luister hier naar de reporage van BNR-correspondent Lex Rietman.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen