Nieuws21 apr '12 17:02Aangepast op 19 jun '17 10:26

MKB: Geen verkiezingen!

Auteur: Marjan van den Berg

Hans Biesheuvel, voorzitter van brancheorganisatie MKB Nederland, reageert op BNR onaangenaam verrast op het mislukken van het Catshuis-overleg.

"Slecht voor Nederland", noemt Biesheuvel de gebeurtenissen van zaterdag op BNR. Het Catshuisberaad mislukte toen de PVV er de stekker uit trak.

Verkiezingen slecht voor Nederland
Verkiezingen, waar de PVV en oppositiepartijen voor pleiten, zijn volgens Biesheuvel geen goed idee. "Verkiezingen zouden weer onzekerheid geven. Dat is slecht voor Nederland."

Hij denkt dat het zinvoller is dat VVD en CDA het akkoord dat zij samen bereikten, aan de Tweede Kamer voor te leggen, in een poging om alsnog voldoende steun binnen te halen voor hun maatregelen.

"Anders kiest de Kamer voor een afwaardering", aldus Biesheuvel, "Neem je verantwoordelijkheid, laat het landsbelang tellen."

CNV
CNV-voorzitter Jaap Smit zegt dat het mislukken van het Catshuisberaad "geen goed signaal is voor de Nederlandse economie". Hij liet dat zaterdag weten nadat bekend was geworden dat het overleg over nieuwe bezuinigingen tussen VVD, CDA en PVV is mislukt.

"De drie partijen die het kabinet steunden, hebben een grote verantwoordelijkheid genomen en het is dan ook aan hen om op korte termijn voldoende en toekomstgerichte maatregelen te treffen. Overleg met sociale partners, waartoe ik eerder heb opgeroepen, hoort daar absoluut bij", aldus de voorzitter van de werknemersorganisatie.

FNV
FNV-voorzitter Agnes Jongerius zei tegenover de NOS dat er met het mislukken van het Catshuisberaad een einde komt aan "een marteltocht".

Jongerius hoopt op nieuwe onderhandelingen en hoopt dat sommige maatregelen van het kabinet worden teruggedraaid.

Gerelateerde artikelen