Nieuws21 apr '12 16:42Aangepast op 19 jun '17 10:26

Wilders: Tijd voor verkiezingen

Auteur: Marjan van den Berg

Slechte koopkracht voor AOW'ers was voor Geert Wilders een belangrijke reden om de stekker uit het Catshuis-overleg te trekken. "Ik heb mijn rug recht gehouden."

"We hebben het serieus geprobeerd, het is ontzettend jammer", zei PVV-leider Geert Wilders. Hij noemde de breuk in het Catshuis "definitief". Wat hem betreft komen er zo snel mogelijk verkiezingen.

Brussel
Wilders legt de schuld voor het mislukken van het overleg vooral bij Europa. Voor zijn achterban is niet meer uit te leggen dat zijn kiezers, met name AOW'ers zo moeten bloeden voor de "onzinnige Brusselse eisen".

Nederland heeft zich gecommitteerd aan de Brusselse eis om het tekort onder de 3 procent te krijgen. Dit noemde Wilders zaterdag "niet in het belang van de PVV-kiezers". Hij voegde daaraan toe: "Ik kan mijn kiezer recht in de ogen kijken, ik heb mijn rug recht gehouden."

Volgens Wilders was er een akkoord mogelijk geweest als er minder bezuinigd zou worden en er minder stringent aan de 3 procent zou worden vastgehouden.

Totaalpakket
Op het feit dat VVD en CDA hem beschuldigen van onwil, zegt de PVV-leider: "Het is tekenend dat het zwartepietenspel al is begonnen. Er is geen deal voordat er een totale deal is." Wilders zegt dat hij alleen 'ja' wilde zeggen tegen het totaalpakket.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen