Nieuws22 feb '12 16:19

Wachten op prognose prins Friso

Auteur: Harmen Simon Teunis

In de gezondheidssituatie van prins Friso is geen verandering opgetreden. Zijn situatie is nog altijd stabiel en hij is nog steeds niet buiten levensgevaar.

"De behandelend artsen zullen inhoudelijke mededelingen doen over de prognose, zodra zij daartoe in staat zijn. Dat is op dit moment nog niet het geval", liet de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten.

Prins Friso kwam vrijdag onder een lawine terecht en wordt sindsdien in het Landeskrankenhaus in Innsbruck in Oostenrijk behandeld. Friso (43) was aan het skiën met een vriend van hem, Florian Moosbrugger (42).

Onderzoek
De politie heeft Moosbrugger afgelopen dagen gehoord, zo liet de Oostenrijkse justitie woensdag weten. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of sprake is van het toebrengen van lichamelijk letsel door nalatigheid onder gevaarlijke omstandigheden.

Stephan Wijnkamp advocaat in Oostenrijk, skileraar en lid van het bergreddingsteam, liet dinsdag op BNR weten dat er zeker een schuldvraag kan voortvloeien uit het ongeluk. "Op basis van de feiten die in de media worden gepresenteerd is die kans zeer denkbaar."

Ook andere getuigen
Waarschijnlijk worden ook nog andere getuigen gehoord over het ongeluk, schrijft het Oostenrijkse persbureau APA. Enkele skileraren bevonden zich vrijdag in de buurt van de plek des onheils tijdens het ongeluk. Zij waren het ook die de hulpdiensten inschakelden.

Gerelateerde artikelen