Nieuws14 mei '12 15:54Aangepast op 16 mei '12 16:59

Update | Dibi denkt GroenLinks groter te maken

Auteur: Anne-Greet Haars

Tofik Dibi denkt dat GroenLinks met hem op kop groter kan worden dan de partij ooit is geweest, zei hij in zojuist gegeven toelichting op zijn kandidaatstelling voor het lijsttrekkersschap.

"Ik zou dat nooit hebben gedaan als ik niet had gedacht dat ik de partij groter zou kunnen maken dan niet alleen onder Jolande Sap, maar onder iedereen.'' Hij bindt daarom de strijd om de eerste plek op de kandidatenlijst aan met de gedoodverfde lijsttrekker Jolande Sap. Het verschil met haar zit hem niet in de ideeën, vertelde Dibi, maar in de stijl.

Anders zijn
BNR's verslaggever Hugo Reitsma was bij de persconferentie aanwezig: "Dibi zei: durf af van de norm en durf anders te zijn. Dat is het voornaamste idee achter de kandidaatstelling. Om anders te zijn, heeft GroenLinks iemand nodig die ook afwijkt van de norm en volgens hem is hij dat."

Stropdas
"Om dat te benadrukken had hij geen stropdas omgedaan, maar wel één gekocht om die vervolgens uit z'n binnenzak te halen en op de grond te gooien. Een attribuut heeft voor de partij niet altijd gelukkig uitgepakt, waar hij zelf ook naar verwees", vertelt Reitsma.

Vernieuwend
Volgens Reitsma kwam Dibi een beetje verlegen binnen met al de persaandacht. "Dibi zegt dat hij ander persoon is dan Sap en dat is ook de manier waarmee hij de kritische vragen over of dit een dolksteek is in de rug van de huidige leider een beetje omzeild."

"Dibi zegt dat hij een andere en vernieuwende politicus is tussen alle andere grijze muizen van de middenpartijen", aldus Reitsma.

Gerelateerde artikelen