Nieuws13 mei '12 16:48Aangepast op 16 mei '12 17:01

Dibi definitief kandidaat

Auteur: Bart Tuinman

Het is definitief: Tofik Dibi heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks. Hij heeft dit zelf bekendgemaakt.

De partij slaagt er volgens hem onvoldoende in om mensen te raken. De "oude vergrijsde economie" is volgens hem vastgeroest. "Het is tijd voor een nieuwe groene economie. GroenLinks moet daarin vooroplopen en mensen meekrijgen. Daarom stel ik mij kandidaat voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks", zegt Dibi.

Berichten
Volgens onbevestigde berichten was het al bekend dat Dibi een gooi wil doen naar het leiderschap. Hij geeft maandag om 15 uur een toelichting op zijn kandidatuur in Amsterdam.

Sap
Fractievoorzitter Jolande Sap zei vorige week met vertrouwen de strijd te zullen aangaan als andere kandidaten zich melden voor het lijsttrekkerschap bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Tot een week geleden konden kandidaten voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks zich melden. Een commissie beoordeelt vervolgens de komende tijd of kandidaten aan het gewenste profiel voldoen.

Wie is Dibi?
Tofik Dibi is geboren op 19 november 1980 in Vlissingen en woont in Amsterdam. Hij is Kamerlid sinds 30 november 2006, ook is hij fractiesecretaris. Dibi houdt zich vooral bezig met strafrecht, veiligheid, jeugd en gezin en integratie. In 2008 werd hij uitgeroepen tot politiek Talent van het jaar.

Gerelateerde artikelen