Nieuws9 mei '12 00:27

Bleker: we moeten elkaar niet de maat nemen

Auteur: Fleur de Bruijn

Kandidaat-lijsttrekker voor het CDA Henk Bleker vindt dat zijn partijgenoten elkaar niet de maat moeten blijven nemen over de samenwerking van de gesneuvelde gedoogcoalitie met de PVV.

Zo reageerde hij dinsdagavond in het tv-programma Pauw en Witteman op een waarschuwing in de NRC van CDA-prominent Ab Klink.

Klink zei in de krant dat Bleker, Liesbeth Spies of Sybrand van Haersma Buma 'kwetsbaar' zullen zijn als lijstrekker door hun contacten met de PVV. Die zullen worden uitgebuit door tegenstanders. Maar volgens Bleker is iedereen gelijk nadat 68 procent van de CDA'ers destijds akkoord ging met de gedoogcoalitie. "We kunnen nu niet 68 procent opzadelen met: je hoort er eigenlijk niet bij.'' Hij wees er verder op dat geen van de kandidaten zich actief heeft verzet.

Knokken
Opiniepeiler Maurice de Hond stelde eerder dinsdagavond in het programma De Wereld Draait Door vast dat Bleker als kandidaat-lijsttrekker nu slechts 8 procent van de stemmen van de CDA-kiezers zou krijgen, minder zelfs dan de onbekende Mona Keijzer (17 procent). Bleker gaat nu 'knokken' voor een betere uitslag, zei hij bij Pauw en Witteman.

Eerlijk, helder, Henk
Bleker zei eerder dat hij van zijn partij een brede moderne volkspartij wil maken, waarbij mensen uit alle geledingen zich thuis voelen. Volgens Bleker moet het CDA een ‘markante volkspartij' worden: "Zowel werkgevers als werknemers, zowel jong als oud en zowel mensen van allochtone afkomst als van Nederlandse afkomst moeten zich thuisvoelen.''

Met de slogan: Eerlijk, helder, Henk wil Bleker nu campagne voeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen