Nieuws1 sep '11 12:33

'Inhaalverbod vrachtwagens levert niets op'

Auteur: Pieter van den Akker

Niet inhalende vrachtwagen chauffeurs, maar automobilisten die niet ver genoeg vooruitkijken zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Een inhaalverbod voor vrachtwagens verbetert de verkeersveiligheid daarom niet.

Dat schrijft de oud-landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee donderdag op zijn weblog. "Veel kiezers zien dat inhaalverbod wel zitten. Ik begrijp dat best", zegt hij.
Probleem ligt bij automobilist
Het inhaalverbod werd onlangs geoppeerd door VVD-Kamerlid Charlie Aptroot. Het kamerlid kreeg daarvoor veel steun. Maar niet van Koos Spee. Volgens hem ligt het probleem bij de automobilisten. "Ze komen met 120 of 130 kilometer per uur aanblazen en moeten ineens vol in de ankers omdat er een vrachtauto 'plotseling' gaat inhalen. Alles wat daar achter zit moet - omdat er vaak veel te weinig afstand wordt gehouden - ook vol in de remmen. Het geheel veroorzaakt een harmonica-effect naar achteren."
Doorjakkeren
Automobilisten jakkeren liever door en vinden het uitermate storend om zich te moeten inhouden. "Ja en de meeste kiezers van meneer Aptroot rijden toch in een personenauto!’’

Gerelateerde artikelen