Nieuws27 dec '11 17:56

Tienduizenden betogers de straat op in Homs

Auteur: BNR Webredactie

In de opstandige Syrische stad Homs zijn dinsdag naar schatting 70-duizend mensen de straat opgegaan om te betogen tegen het regime van president al-Assad terwijl waarnemers van de Arabische Liga de stad bezochten.

Homs is een belangrijk centrum van verzet tegen het heersende regime.

Tanks
Volgens activisten hebben militairen maandag onder meer met tanks geschoten in wijken waarvan zij dachten dat er veel tegenstanders van Assad zouden zitten. Daarbij zouden tientallen mensen zijn gedood.

Traangas
Politieagenten probeerden dinsdag met traangas de menigte te stoppen met hun opmars naar naar het centrum van de stad. De delegatieleider van de liga, de Sudanese generaal Mohammed Ahmed Mustafa al-Dabi, zei voor zijn vertrek naar Homs dat de autoriteiten erg behulpzaam zijn.

Oppositie
De voorzitter van een overkoepelend orgaan van de Syrische oppositie, Burhan Ghalioun, zei dinsdag dat de waarnemers van de Arabische Liga in Homs hun hotel niet uit kunnen door de tactiek van de regering. Ze gaan niet naar de bestookte wijken, zoals Baba Amr, maar zijn gegijzeld in het hotel, aldus Ghalioun.

De delegatie is van plan verder te gaan naar de opstandige provincies Hama en Idlib.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen