Nieuws24 jan '12 16:36

Europees pact geen ei van Columbus

Auteur: Pieter van den Akker

Het nieuwe Europese begrotingspact lijkt geen grote doorbraak te zijn. Het is maar de vraag welke EU-landen bereid zijn het te steunen, laat staan of iedereen het ook zal naleven.

Minister De Jager sprak maandag van een historisch akkoord, maar economieredacteur Rob Jansen heeft daar grote twijfels over. "Griekenland hangt als volwaardig partner in de eurozone nog  steeds aan een zijden draadje", constateert hij. "Het land mist keer op keer de bezuinigingsdoelstellingen."

Zoek het maar uit, Grieken
CDA-Europarlementariër Corien Wortmann heeft genoeg van de Grieken, weet BNR's Jansen. "Er worden wel vorderingen gemaakt, maar het gaat echt veel en veel te langzaam. Het kost veel meer tijd dan gedacht. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee, maar we snijden onszelf in het vlees als we zeggen 'zoek het maar uit, Grieken'."

Tim Legierse, econoom bij de Rabobank, zei dinsdag op BNR niet onder de indruk te zijn van het pact. "Het is maar de vraag in welke mate het wordt nageleefd, maar vooral ook of dit nu echt het grootste probleem van deze crisis is geweest."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen