Programma11 jan '12 13:52

Hangbrug Eindhoven staat op knappen

Auteur: BNR Webredactie

Vanwege een defect aan een zwevende fietsrotonde is de weg tussen Eindhoven en Veldhoven afgesloten. Het gevaarte dreigt in te storten.

De buurtbrigadier van de politie twitterde dat volgens de gemeente de bekabeling van de Hovenring te zwak is en dat de kabels op het punt van knappen staan. Alle wegen in de omgeving zijn afgesloten. De gemeente meldt na spoedoverleg dat er geen instortingsgevaar is. Het enige veiligheidsrisico is dat er een tui loskomt, wat gevaar voor het autoverkeer onder de brug kan opleveren.

Trillen
Er is geconstateerd dat sommige kabels bij bepaalde weersomstandigheden met hoge frequentie trillen. De kans bestaat dat de bevestiging kapotgaat. Zolang de kabels trillen, kan de veiligheid van de constructie niet worden gegarandeerd.

De gemeente zoekt naar zowel een tijdelijke als een definitieve oplossing om de trillingen op te heffen. Het is nog onduidelijk hoe lang dat gaat duren. Er worden afzettingen geplaatst en omleidingen ingesteld.

Boven de weg
De bijzondere fietsrotonde werd eind vorig jaar boven de weg geplaatst. De rotonde hangt aan kabel aan een pijler van 70 meter hoogte. Sinds 30 december is de kruising weer open voor het verkeer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen