Nieuws19 aug '11 11:14

Ook in 2012 dalen de huizenprijzen

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De huizenprijzen gaan volgend jaar opnieuw omlaag, zeggen economen van de Rabobank. Ze verwachten dat de prijs volgend jaar met 2,5 procent daalt, na een afname van twee procent in 2011.

"De dalende transactieaantallen en de verdere toename van het aantal te koop staande woningen laten zien dat kopers en verkopers nog steeds niet of zeer moeizaam overeenstemming kunnen bereiken'', zegt Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker in Nederland, in zijn kwartaalbericht vrijdag.
In het tweede kwartaal werden er 29.532 woningen verkocht. Dat is een daling van 7,4 procent. Daarmee komt het totaal aantal verkopen dit jaar uit op 124.381, "een nieuw dieptepunt voor de markt''.
Geen herstel komende tijd
Ook voor 2013 ziet Rabo-econoom Hans Stegeman nog geen herstel. Volgens hem omdat potentiële kopers geen duidelijkheid hebben over wat er met de hypotheekrenteaftrek gaat gebeuren.
Ook twijfelen ze door de strengere kredietregels, de bezuinigingsmaatregelen van de overheden en de opgelopen rente. "Er is helaas geen reden om optimistisch te worden'', zegt Stegeman. Ook de schuldencrisis in Europa is slecht voor het vertrouwen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen