Nieuws4 apr '12 05:58

Praten over iets wat al vaststaat

Auteur: Marjan van den Berg

Nog steeds is er niet gestemd over de amnestiewet voor Desi Bouterse. Ook dinsdag kwam het Surinaamse parlement niet tot een stemming.

Het parlement, De Nationale Assemblee, praat woensdag verder over de amnestiewet. De wet zorgt ervoor dat de verdachten van de decembermoorden niet gestraft zullen worden.

Kritiek
Op papier lijkt president en hoofdverdachte Desi Bouterse een meerderheid in handen te hebben om de wet door te laten gaan, maar de oppositie weert zich met hand en tand. 

De tegenstanders vinden het niet terecht dat het parlement het lopende strafproces tegen de verdachten van de decembermoorden doorkruist. Daarnaast handelt Suriname in strijd met verschillende nationale en internationale verdragen als het de wet aanneemt.

Woensdag om 9 uur Surinaamse tijd, 14 uur Nederlandse tijd, wordt er verder gepraat. Correspondent in Suriname Armand Snijders verwacht dat er vandaag wel gestemd gaat worden.

'Goede discussie'
Omdat er een meerderheid vóór de wet is, wordt de uitkomst geen verrassing, zegt hij: "Men zit gewoon drie dagen bij elkaar te praten over iets wat al vaststaat."

Waarom hebben ze er dan toch zoveel tijd voor nodig in het Surinaamse parlement? Dat is voor de bühne, zegt Snijders: "Men heeft er zoveel tijd voor uitgetrokken om later te kunnen zeggen: we hebben toch in ieder geval een goede discussie gehad in het parlement, dus niemand kan zeuren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen