Nieuws11 dec '11 10:48Aangepast op 11 dec '11 11:05

Duizenden protestbomen tegen natuurwet

Auteur: BNR Webredactie

Binnen drie dagen hebben al meer dan 6000 mensen een boom gekocht als protest tegen de nieuwe natuurwet van staatssecretaris Henk Bleker.

Dat meldde fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zondag in het programma Vroege Vogels.

Protest
Natuurliefhebbers die net als de Partij voor de Dieren tegen de nieuwe wet van Bleker zijn, kunnen vanaf afgelopen donderdag een boom kopen om hun ongenoegen duidelijk te maken. Thieme stelde donderdag binnen een week 10.000 'protestbomen' te willen planten op een nog nader te bepalen locatie. "Dit gaat zeker lukken als de verkoop in dit tempo doorzet", zei ze zondagochtend.

500 per half uur
Boze tegenstanders kunnen de actie via de website van de PvdD voor vijf euro steunen. Volgens Thieme liep het na haar item in Vroege Vogels "helemaal storm. We doen op dit moment geloof ik 500 bomen per half uur." De partij maakt binnen een paar dagen bekend op welke locatie de bomen worden geplant.

Vogelvrij
Thieme noemt de natuurwet van Bleker "een wet die de natuur in Nederland tot op de grond toe afbreekt en alle dieren weer vogelvrij verklaard". De Partij voor de Dieren is niet de enige die protest heeft aangetekend tegen het voorstel van de staatssecretaris.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen