Nieuws15 feb '12 17:51

Strijden voor een creatiever straatbeeld [slideshow]

Auteur: Karin Backx

De laatste trends en outfits, waarmee je anderen hoopt te inspireren. Een modeblog. Je ziet het steeds vaker opkomen. Maar hoe word je nou een gevestigde naam tussen al die fanatieke bloggers?

Image

De 17-jarige Lara Rose Roskam begon ongeveer een jaar geleden met haar modeblog. "Ik vond het altijd al leuk om te experimenteren met outfits en te lezen over trends en dacht toen: 'waarom stop ik dat niet in een blog?'

De jonge blogger hoopt hiermee anderen te inspireren. "Ik post elke dag wel twee keer een nieuwe update. Een outfit of trend, het kan van alles zijn. Ik schrijf er dan over waarom en wat ik aan heb."

Iedereen hetzelfde
"Het zou leuk zijn als mensen door middel van mijn blog zich ook wat creatiever gaan kleden en dat daardoor het straatbeeld verandert", licht Roskam toe. "Over het algemeen loopt iedereen er wel hetzelfde bij."

"Iedereen moet zelf weten wat hij of zij aantrekt, maar ik vind wel dat Nederland niet heel veel geeft om het uiterlijk en de kleding. Het is toch de eerste indruk die je maakt en die is beter in een creatieve outfit, dan in een joggingsbroek."

IJsland en Korea
De reacties op haar posts komen overal vandaan. "IJsland, Verenigde Staten, Korea. Ik denk dat mijn stijl buitenlandse lezers meer aanspreekt. Ik krijg gemiddeld zo'n 25 reacties per update."

De blog van Roskam groeit met de dag. "Op dit moment heb ik 6000 unieke bezoekers per maand en ik hoop dat dat er volgende maand 7000 zijn. Ik ben dit gestart als leuke hobby, maar vind het wel echt heel leuk dat het zover is gekomen."

Portfolio
Roskam hoopt dat haar blog uitgroeit tot 'iets professioneels'. "Mode is mijn passie. Ik zou er het liefst elke dag mee bezig zijn. Deze blog is ook mijn portfolio als stylist."

Zestien jaar geleden startte imagoconsultant Dyanne Beekman haar eigen bedrijf, wat inmiddels de naam Beekman Group draagt.

Bekende Nederlanders
Na het kleden van vele bekende Nederlanders ging het balletje rollen. Met haar bedrijf heeft ze onder meer eigen kledinglijnen, ontwerpt ze bedrijfskleding, geeft ze training en advies en organiseert ze events.

Ze praat met Lara Rose over haar start als gepassioneerde vakvrouw in de modewereld en het vermogen om jezelf te onderscheiden.

Luister zaterdag om 11.30 uur naar BNR Generatie Einstein voor het volledige gesprek tussen beide fashionista’s.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen