Nieuws4 nov '12 11:27Aangepast op 4 nov '12 11:52

'Inkomensafhankelijke zorgpremie wordt teruggedraaid'

Auteur: Mijke Hurkx

Het is niet te voorkomen dat het plan van de inkomensafhankelijke zorgpremie wordt teruggedraaid, al is het alleen maar omdat het voorstel niet door de Eerste Kamer zal komen.

Dat zegt VVD-prominent Hans Wiegel in het tv-programma Eva Jinek op Zondag.

"De VVD heeft deze fout gemaakt, moet het voortouw nemen en tegen de PvdA zeggen: 'zie hier vanaf. Wees verstandig en zoek een uitweg'. Ze moeten dit grote probleem met zijn tweeën oplossen", zegt Wiegel. Het voorstel is volgens de VVD-er nauwelijks uit te leggen en "totaal onaanvaardbaar".

Volgens hem is er nog voldoende tijd om het regeerakkoord aan te passen. "Ik heb toch ook de indruk dat PvdA-leider Diederik Samsom en aanstaand vicepremier Lodewijk Asscher dit snappen.''

Spekman
Wiegel zei ook dat het niet verstandig was van PvdA-voorzitter Hans Spekman om te zeggen dat nivelleren een feest is. "Dat is olie op het vuur gooien. Alsof hij er plezier in heeft dat middengroepen enorm zwaar worden gepakt. Hij heeft zichzelf te kijk gezet."

Zetelverlies
De VVD-coryfee zegt te zijn geschrokken van het forse zetelverlies van de VVD afgelopen week door de commotie over de zorgpremie. "Dat maakt het gedoe binnen de partij alleen maar erger en zo wordt het oplossen van het probleem alleen maar moeilijker.'' Een dag eerder werd bekend dat de VVD in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond 11 zetels zou moeten inleveren.

Wiegel uitte vorige week scherpe kritiek op de plannen van de VVD en de PvdA om de zorgpremie inkomensafhankelijk te maken. Hij noemde het een gigantische nivelleringsoperatie. "Misschien is dit nog wel nivellerender dan toen het kabinet-Den Uyl er zat''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen