Nieuws11 apr '12 07:54Aangepast op 11 apr '12 08:21

Politie voert nog zeker twee weken acties

Auteur: Karin Backx

De politiebonden gaan niet onderhandelen met minister Ivo Opstelten, maar wel het gesprek aan. Dat zeggen de bonden ACP en NPB na nieuw actieoverleg.

En de acties gaan ondertussen ook gewoon door. "Nog zeker twee weken", zegt voorzitter Gerrit van der Kamp van de ACP tegen BNR-verslaggever Jeroen Stans.

"We hebben een aantal acties in het verschiet." Ook rondom de Amstel Gold Race komend weekend worden voorbereidingen getroffen voor acties.

Amstel Gold Race
"De Amstel Gold Race is een actie, die wij in de planning hebben staan," zegt Jan Willem van der Pol van de NPB. "We gaan in overleg met de organisatoren wat we daar kunnen doen. Dat zij wellicht een mooie Amstel Gold Race hebben en wij toch op een hele slimme manier de actie kunnen voeren."

"Er moet wel heel wat gebeuren om de acties op korte termijn te bezuinigingen," zegt Van der Kamp.

Géén onderhandelingen
De voorzitter van de politiebond verwacht de komende twee weken zeker nog wel nodig te hebben om dit met de minister te bespreken. "Als het al tot een resultaat komt," stelt hij.

"Wij zullen vanavond het informele gesprek, er is géén sprake nog van onderhandelingen", benadrukt ACP-voorzitter Gerrit van der Kamp.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen