Nieuws31 okt '11 07:13

Meer Amerikaanse troepen naar M-Oosten

Auteur: BNR Webredactie

De Verenigde Staten zijn van plan hun militaire aanwezigheid in het Midden-Oosten te versterken, nadat de Amerikaanse troepen zijn teruggetrokken uit Irak.

Dat schrijft The New York Times op basis van anonieme bronnen binnen de regering. Die wil onder meer nieuwe gevechtstroepen in Koeweit stationeren. De militairen kunnen worden ingezet als de veiligheidssituatie in Irak verslechterd, of bij een confrontatie met Iran. De Amerikaanse regering zou ook overwegen meer oorlogsschepen door de internationale wateren in de regio te laten varen.

Militaire banden
Daarnaast wil de regering van president Barack Obama de militaire banden aanhalen met de zes landen in de regio die zijn aangesloten bij de Samenwerkingsraad voor de Golf. De VS hebben op defensiegebied al hechte relaties met de afzonderlijke staten, maar willen dat hun bondgenoten ook onderling de handen ineenslaan in een nieuw samenwerkingverband. Gedacht wordt aan geïntegreerde patrouilles in de lucht en op het water en op het gebied van raketverdediging.

Gerelateerde artikelen