Nieuws26 jun '11 16:03

Kaddafi weet van geen wijken

Auteur: Edme Koorstra

Volgens de Libische rebellen staat Kaddafi op het punt een vredesvoorstel te doen, maar een woordvoerder van de Libische leider zegt nu dat daar geen sprake van is: Kaddafi blijft zitten waar hij zit.

De Libische leider Muammar Kaddafi is niet van plan de macht op te geven, zegt een woordvoerder van het Libische regime, Mussa Ibrahim.
In het nauw
Rebellen die met als basis Benghazi in Oost-Libië het regime belagen, hebben de laatste dagen gesteld dat Kaddafi zo ver in het nauw is gedreven, dat hij aan een voorstel werkt om zijn in 1969 gevestigde regime zonder verder bloedvergieten op te doeken.
'Bendes criminelen'
Maar Ibrahim zei: "We geven niet toe aan bendes criminelen die onze steden gijzelen. We geven niet toe aan de criminele organisatie NAVO, iedereen blijft vechten.''
'In het nauw'
De vicevoorzitter van de Nationale Overgangsraad die de rebellen in Benghazi als nieuwe regering hebben gevormd, Abdel Hafiz Ghoga, zei zaterdag dat tussenpersonen hebben laten weten dat "Kaddafi geen lucht meer krijgt en snel met een voorstel komt''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen