Nieuws14 dec '11 15:00

Canyon na ruim drie jaar terug bij baasje

Auteur: Thijs Baas

De 5-jarige hond Canyon is na ruim drie jaar eindelijk terug bij zijn baasjes.

"Het was 1 maart 2008 en we hadden Canyon zes maanden. We lieten hem naar buiten om even rond te scharrelen, zoals hij altijd deed", zegt bazinnetje Carrie Lentner. "We lieten hem zijn gang gaan, toen we ons opeens realiseerden dat 'ie nog steeds niet terug was."

Uitkammen
De Lentners kamden hun hele dorp, West Branch in Iowa, uit, tot de bittere waarheid tot ze doordrong. "Na bijna drie weken begonnen we de hoop op te geven, we gingen ervan uit dat iemand anders ons hondje had meegenomen."

Daarmee hadden ze echter buiten de waard gerekend, want op een dag kwam er een telefoontje uit - of all places - Mercer County Animal Control Department in Eledo, Illinois. Canyon was gevonden, dankzij de microchip met het telefoonnummer van de Lentnertjes.

Gevonden
"Ze zeiden dat ze Canyon hadden gevonden, maar ik geloofde het niet. Het kon niet waar zijn, 't is nog steeds onwerkelijk. Het is ook zo lang geleden, ik denk dat je gewoon de hoop verliest", zegt Carrie Lentner.

Maar eind goed al goed: drie jaar, negen maanden, dertien dagen, twee staten en ruim honderd kilometer verder was er geen twijfel meer mogelijk: Cayon was terug!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen