Nieuws28 jan '12 12:59

CDA wil eensgezind akkoord over flexarbeid

Auteur: Harmen Simon Teunis

Het CDA wil dat werkgevers- en werknemersorganisaties met elkaar in gesprek gaan om samen met voorstellen te komen voor een goede inzet van flexwerkers.

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum zei zaterdag dat er nu plannen komen van verschillende kanten maar dat het ontbreekt aan eensgezindheid.

Hij wil een breed akkoord over flexarbeid zoals dat ook in de jaren '90 werd gesloten tussen werkgevers, vakbeweging en uitzendbranche, aan de keukentafel van toenmalig FNV-bestuurder Lodewijk de Waal.

Meer WW-premie: slecht plan
Van Hijum ziet niets in de plan van de FNV om bedrijven die flexwerkers inschakelen, meer WW-premie te laten betalen. "Dan wordt het duurder voor bedrijven om tijdelijke krachten in te huren en dan raken er nog meer mensen werkloos." Ook de werkgeversorganisaties reageerden afgelopen week negatief op het FNV-plan.

Het kabinet denkt op zijn beurt over het verruimen van de mogelijkheden om werknemers langdurig met een tijdelijk contract te laten werken. Maar het vindt daarbij een aarzelende Tweede Kamer tegenover zich.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen