Opinie8 jul '12 12:21

BNR Begrip | Angst + Verlangen = Kwaliteit (4)

Auteur: Ewald Theunisse

Vandaag de belangrijkste drijfveren van Verbinders.

Vandaag de angst, verlangen en kwaliteiten van Verbinders.  Ze zijn bescheiden en introvert, zijn informeel en sterk mensgericht.  De grootste angst van Verbinders is die voor strijd en conflicten.  Daardoor hebben ze een groot verlangen naar het precieze tegendeel: harmonie, consensus en lieve vrede.

Uit angst en verlangen ontwikkelen ze hun kwaliteiten. Ze zijn betrokken, empathisch, hebben oog voor de wensen en behoeften van iedereen. Het zijn uitstekende luisteraars, troosters, diplomaten en vredestichters. Ze zijn hartelijk en attent en proberen altijd het iedereen naar de zin te maken en waar dat maar mogelijk is bij te dragen aan een goede sfeer.

Haal Verbinders uit een team, uit een organisatie en je mist meteen het oog voor de menselijke maat. Verbinders zijn het cement dat alles bij elkaar houdt. Misschien erger je je soms aan hun traagheid of vind je ze overbezorgd.  Zie het als onderstreping van hun kwaliteiten. Ze nemen gewoon de tijd omdat ze zo zorgvuldig zijn en iedereen willen horen. En door hun begaanheid voelen heel veel mensen zich meer gezien en begrepen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen