Nieuws7 dec '11 20:56

Mythbusters schieten gat in huis [video]

Auteur: BNR Webredactie

Een kanonskogel die werd afgeschoten tijdens het populaire tv-programma MythBusters is belandde in een huis in het noorden van Californië in de Verenigde Staten. Niemand raakte gewond.

Het ongelukje gebeurde tijdens een opname van het programma in Dublin, Californië, ongeveer 25 mijl ten oosten van San Francisco. "Tijdens het experiment stuiterde de kanonskogel onverwacht verder vanaf een veiligheidsberm", aldus Discovery Channel.

Naast het huis, raakte de kogel ook nog een geparkeerde auto, meldde de zender.

Een woordvoerder van Discovery Channel kon niet direct reageren op de vraag wat voor experiment de presentatoren uitvoerden. Maar de zender maakte wel duidelijk dat "alle veiligheidsvoorschriften in acht werden genomen".

Eredoctoraat
Op 25 november kregen de twee excentrieke presentatoren van het programma, Adam Savage en Jamie Hyneman, nog een eredoctoraat van Universiteit Twente. Alleen Savage was aanwezig om het eredoctoraat in ontvangst te nemen.

In hun programma proberen Savage en Hyneman de waarheid te achterhalen achter populaire mythes, legendes en sterke verhalen. Aan de hand van experimenten concluderen ze vervolgens of de mythe waar is of complete onzin (busted).

Gerelateerde artikelen