Nieuws7 aug '12 12:46

Minder verzuim tijdens Spelen

Auteur: Anne-Greet Haars

Tijdens de eerste van week van de Olympische Spelen in Londen hebben zich veel minder mensen ziek gemeld dan bij de Spelen vier jaar geleden.

Uit een onderzoek van arbodienstverlener ArboNed/365 komt naar voren dat afgelopen week 6 op de 1000 werknemers zich ziek hebben gemeld. Normaal verschijnen in de zomermaanden 8 op de 1000 mensen wegens 'ziekte' niet op het werk.

In 2008 waren er tijdens de eerste week van de Olympische Spelen in Beijing nog 16 verzuimmeldingen per 1000 werknemers.

“Wat we zien in de cijfers is dat grote evenementen en overwinningen geen invloed hebben op het verzuim”, zegt Linda van den Bergh van 365/ArboNed op BNR. “Wij monitoren het verzuim bij alle grote evenementen, omdat er een soort veronderstelling is dat het invloed heeft op het verzuim. En dat zien we niet terug in de cijfers.”

Flexibel
Volgens Van den Berg regelen werkgevers en werknemers het prima onderling tijdens grote evenementen. “Als werknemers een wedstrijd willen zien, dan is een werkgever vaak wat flexibeler in de werktijden.”

Economie
Volgens 365/ArboNed is het aantal nu kleiner vanwege de grote economische onzekerheid. “Het verzuim is laag door de economische situatie. Mensen zijn terughoudend met het ziekmelden omdat ze bang zijn voor hun baan”, zegt Van den Bergh.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen