Nieuws10 mei '12 20:28

Theo Maassen steelt kampioenschaal Ajax

Auteur: Fleur de Bruijn

Het is zijn derde keer en na PSV had hij nu zijn pijlen gericht op Amsterdam: Theo Maassen heeft een prijs van Ajax gejat, de kampioensschaal.

Hij ontvreemdde bij PSV al eens de UEFA Cup uit 1978 en een plaquette die de Eindhovenaren in 1988 kregen als deelnemer aan de strijd om de Europese Supercup. En nu heeft Theo Maassen ook bij aartsrivaal Ajax toegeslagen.

De cabaretier toonde donderdagavond bij 'De Wereld Draait Door' de kampioensschaal die de Amsterdammers vorige week hadden ontvangen.

Pr-stunt
Een woordvoerder van Ajax bevestigde dat het inderdaad de echte kampioensschaal betrof, die Maassen had laten zien. Maar de 'diefstal' was volgens hem allerminst spectaculair verlopen.

“Ik heb een licht vermoeden dat het een pr-stunt van de Ajax Experience betreft'', sprak hij ietwat mysterieus. “Ik kan in elk geval bevestigen dat het om de echte schaal gaat, maar ook dat-ie vrijdagochtend weer gewoon te bewonderen is in de Ajax Experience. Hoe ik dat zeker weet? Tsja, sommige stunts moet je niet uitleggen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen