Nieuws27 mrt '12 14:50Aangepast op 27 mrt '12 15:46

Syrië akkoord met de zes stappen van Kofi Annan

Auteur: Thijs Baas

De Syrische regering gaat akkoord met het zespuntenplan dat Kofi Annan opstelde om het conflict in het Arabische land te beëindigen. Dat meldde de woordvoerder van Annan dinsdag.

De regering in Damascus bevestigde dat schriftelijk aan de bemiddelaar van de Verenigde Naties en de Arabische Liga. Het plan behelst onder meer het staken van het geweld door alle partijen. Ook de humanitaire hulp aan de slachtoffers van het geweld moet worden gegarandeerd.

Eerste stap
Volgens Annan is het besluit van president Bashar al-Assad een "belangrijkste eerste stap" op weg naar het stoppen van het geweld, het bieden van hulp en het plaveien van de weg voor een politieke dialoog. In een brief heeft hij Assad gevraagd "de toezeggingen onmiddellijk uit te voeren".

Al langer dan een jaar is Syrië in de greep van een opstand, waarbij al ruim negenduizend mensen om het leven kwamen. Het Syrische bewind zegt te strijden tegen gewapende bendes en terroristen. Assad beloofde al eerder hervormingen, maar daar kwam tot nu toe niets van terecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen