Nieuws30 jan '12 17:31Aangepast op 30 jan '12 18:02

Strijd met motorclubs wordt aangegaan

Auteur: Pieter van den Akker

De grote Nederlandse gemeenten die samen optrekken in de strijd tegen motorclubs, voelen zich gesteund door de plannen van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).

Peter den Oudsten, burgemeester van Enschede en woordvoerder namens twintig gemeenten, liet dat maandag weten. Hij sprak namens onder meer Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Emmen, Tilburg, Breda en Arnhem.

Weigeren
De gemeenten willen samen een actieplan maken om de opmars van criminele motorbendes een halt toe te roepen.

Den Oudsten vindt dat er landelijk een goede wettelijke basis moet zijn waarop gemeenten weer kunnen opereren. "Het kan natuurlijk niet zo zijn dat als een motorbende hier wordt geweigerd dat die 20 kilometer verderop weer zijn gang kan gaan."

Actieplan
Het actieplan moet over twee maanden klaar zijn. Hoe dat eruit gaat zien, kon Den Oudsten nog niet zeggen. Het gaat er in ieder geval wel om dat met het plan gemeenten meer zaken op elkaar afstemmen om zo ongewenste motorbendes buiten de grenzen te kunnen houden.

Hells Angels
Dat dit onderwerp momenteel hoog op de politieke agenda staat, is niet toevallig. De bekendste motorclub van ons land, de Hells Angels, verlieten eerder op de dag hun clubhuis (slideshow) aan de Wenkebachweg in Amsterdam. Met een verhuispremie van 400 duizend euro in de hand moet de club op zoek naar een nieuwe thuishaven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen