Nieuws6 mei '12 14:18Aangepast op 6 mei '12 14:33

Peetoom polste De Jager als lijsttrekker

Auteur: Karin Backx

Ruth Peetoom, partijvoorzitter van het CDA, heeft aan Jan Kees de Jager gevraagd of hij zich kandidaat wilde stellen voor het lijsttrekkerschap. Alleen De Jager bedankte voor de eer.

Dat zei Peetoom zondag in het programma Buitenhof. “Jan Kees heeft zijn eigen keuze gemaakt”, zei Peetoom. "Maar we kunnen hem nog wel op andere punten gebruiken in de partij."

Peetoom heeft naast de Jager ook enkele andere CDA’ers gevraagd om zich kandidaat te stellen. Wie dat waren, wilde ze niet zeggen.

Ab Klink
Maandag gaan de kandidaten voor het eerst met elkaar in debat en wordt bekend welke zes van de twaalf aangemelde politici daadwerkelijk kandidaat zullen zijn voor het lijsttrekkerschap. Een speciale commissie binnen het CDA heeft hen geselecteerd na interviews, vertelde Peetoom.

Ook liet de CDA-partijvoorzitter weten dat Ab Klink gevraagd is voor de commissie voor de samenstelling van het partijprogramma. Volgens Peetoom overweegt Klink het verzoek nog.

Onduidelijk
Eerder vandaag bleek uit een peiling van Maurice de Hond dat voor bijna tweederde van de kiezers het onduidelijk is waar het CDA voor staat.

Ruim de helft noemt het ook een foute keuze van de christendemocraten om in een minderheidskabinet met VVD te gaan zitten dat afhankelijk was van gedoogsteun van de PVV.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen