Nieuws14 feb '12 17:24

Wilders reageert laconiek op kritiek

Auteur: Anne-Greet Haars

Het doet ‘m helemaal niets. Geert Wilders reageert laconiek op de stortvloed aan kritiek op zijn Meldpunt Oosteuropeanen.

Volgens de leider van de PVV is het meldpunt een schot in de roos. Iedereen kan daar anoniem z’n beklag doen over Oost-Europeanen die in Nederland wonen en werken.

Succes
Volgens Wilders is de website een groot succes. Via de site zijn er een paar uur geleden al meer dan 41.000 reacties binnengekomen, aldus de PVV-leider.

"Het is een fantastische website. De fractie en ik zijn er helemaal blij mee. Dat de halve wereld zich er mee bemoeit, interesseert me helemaal niks."

Informatie
"Weten is meten. Volgens mij willen veel mensen aangeven wat de problemen zijn", legt Wilders uit. Het verbaast hem niks dat de politieke elite en eurofielen hier een beetje bang voor zijn.

Vrouw Wilders
BNR-verslaggever Jeroen Stans vroeg Wilders of zijn van oorsprong Hongaarse vrouw ook blij is met het meldpunt. Daarop reageerde Wilders met een lach: "Da's een hele goeie, maar ik ga niks over mijn persoonlijke leven zeggen."

Klachten behandelen
 "We moeten goed nadenken hoe we de klachten gaan behandelen. Misschien laten we het door een onafhankelijk iemand bekijken", vervolgt Wilders.

"We zijn overvallen door de reacties. We willen natuurlijk dat het transparant is en de reacties aan het kabinet aanbieden. We moeten zoeken naar manieren om te zorgen dat het geloofwaardig is."

Luister hier naar het gesprek tussen Jeroen Stans en Geert Wilders


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen