Nieuws6 mrt '12 18:43

Diederik Samsom favoriet bij PvdA-leden

Auteur: Pieter van den Akker

Kandidaatleider van de PvdA, Diederik Samsom, is bij de achterban van de partij favoriet om Job Cohen op te volgen. In een peiling krijgt Samsom 54 procent van de stemmen.

Een meerderheid van de leden van de PvdA wijst in de peiling van het tv-programma EenVandaag Samsom aan als de nieuwe leider. Achter hem volgde Ronald Plasterk met 31 procent en Nebahat Albayrak met 9 procent.

Duizend leden deden maandag en dinsdag mee aan de peiling. Samsom scoorde ook hoog in eerdere peilingen, maar die waren onder kiezers van de PvdA.

Vijf kandidaten
De leden van de PvdA kunnen vanaf woensdag een week lang hun stem uitbrengen. Vijf Tweede Kamerleden hebben zich gekandideerd voor de opvolging van Job Cohen: naast Samsom, Plasterk en Albayrak zijn dat Martijn van Dam en Lutz Jacobi. De twee laatste krijgen maar een paar procent van de stemmen.

Sterke debater
Samsom is bij veel leden favoriet, maar wordt ook regelmatig op plek twee gezet van het voorkeurslijstje. Dat kan in de PvdA-verkiezing uiteindelijk doorslaggevend zijn. Leden zien hem als een goed debater en achten hem het best opgewassen tegen PVV-leider Geert Wilders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen