Nieuws28 feb '12 15:32

Defensietop werd niet afgeluisterd

Auteur: Pieter van den Akker

De top van Defensie is niet afgeluisterd en er is geen geheime informatie gelekt. Dat heeft minister Hillen dinsdag laten weten aan de Tweede kamer.

Hillen reageerde op berichten dat een videoconferentie van de top van Defensie onlangs was afgeluisterd en ontkende dat. Wel is het zo dat een videoconferentie van het onderhoudsbedrijf van de Koninklijke Marine is afgeluisterd. Daarin werden gegevens over het onderhoud op een werf uitgewisseld. Defensiegeheimen werden daar niet besproken, stelde Hillen.

Goedkeuring
Hij beaamde wel dat het niet goed is dat het is gebeurd en hij heeft opdracht gegeven dat alle videoconferenties eerst worden goedgekeurd door de ict-afdeling van Defensie.

Laconiek
D66 verweet Hillen dat hij erg laconiek doet over het incident. De minister sprak dat tegen. "De systemen moeten door onze eigen ict worden gecheckt, maar in tegenstelling tot wat er in de krant stond zijn er geen grote gaten in onze beveiliging geschoten. Wat de krant aangaf was meer dan het was, we moeten het wel in de juiste proporties zien."

Hillen zei ook dat het eigen intranet van Defensie 'buitengewoon goed beveiligd is'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen