Nieuws28 feb '12 09:51

Pikante borrel maakt Wassenaarse tongen los

Auteur: Thijs Baas

De gemeente Wassenaar gaat een officieel en onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar een uitbundige borrel en mogelijke seksuele intimidatie op het gemeentehuis.

Dat maakte burgemeester Jan Hoekema bekend op de website van de gemeente. De bewuste borrel vond plaats in de nacht van 13 op 14 februari, toen enkele raadsleden en VVD-wethouder en locoburgemeester Henk de Greef zich bezondigden aan een uitgebreide nazit.

De drank vloeide rijkelijk en hoe later het werd, hoe soepeler de seksuele toespelingen naar verluidt over de tong gingen. De burgemeester was ten tijde van het drinkgelag met vakantie, maar zegt zich "diep, diep te schamen" voor de negatieve publiciteit in de landelijke media.

Fatsoenlijk
"Wassenaar wordt gezien als een fatsoenlijke gemeente. Nachtelijk drinkgelag en insinuaties waar andere mensen aanstoot aan kunnen nemen, zijn geen fraaie kwalificaties voor onze gemeente. En dan druk ik mij nog zacht uit", meldt Hoekema.

Overigens ontkende 'zijn' wethouder De Greef tot nu toe alle aantijgingen. Hoekema zegt geen reden te hebben aan diens woorden te twijfelen. "Maar als er zich dingen in het raadhuis hebben afgespeeld die niet door de beugel kunnen, dan sta ik er voor in dat de onderste steen boven komt", benadrukt Hoekema.

De kwestie kwam naar buiten toen oppositiepartijen in de raad vragen stelden. Burgemeester Hoekema is "verbijsterd" dat de partijen de affaire op deze manier in de openbaarheid hebben gebracht. "Zij hadden een andere weg moeten bewandelen", meent hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen