Nieuws17 okt '11 11:33Aangepast op 17 okt '11 13:11

Nieuwe modemerk: "Hier komt zebrafokkerij Pelle"

Auteur: Saskia van Huijgevoort

"Hier komt zebrafokkerij Pelle", zo valt te lezen op een raam van een oud bankgebouw in Rotterdam. "Een 'buzz' creëren", noemen de jonge ondernemers van het nieuwe mannenmodemerk Cravatta Pelliano dat.

Maar niemand draagt toch meer een das?

Marin Licina (25), Bernd Damme (21), Adriaan Buyserd (28) en ‘godfather’ Steijn Pelle (22) zagen juist daarin een uitgelezen kans.

Een goedgeklede man die de deur voor een dame openhoudt en zijn spiegelbeeld niet schuwt. Traditioneel, maar wel in een modern jasje, want e-commerce en verkoop via een winkel op Facebook vormen het kernbedrijf van de jonge ondernemers.

Onderscheid
"Daarin onderscheiden wij ons van de grote modenamen zoals Ralph Lauren", zegt Pelle. "Dat soort merken heeft nauwelijks webwinkels." Dure fysieke locaties en angst voor deserterende klanten zouden hier de oorzaak van zijn. "Een gemiste kans", meent Pelle. "Internet en fysieke retail kunnen elkaar juist versterken."

De huidige consumentenmaatschappij is er volgens de bedrijfskundestudent een waarin mensen snel over een product willen beschikken. En daarbij mag niet worden ingeboet op kwaliteit. Een onlinelabel en tijdelijke winkels op wisselende locaties moeten aan die vraag gaan beantwoorden, concludeert Pelle.

Auteur: Suzanne Blotenburg. Dit artikel is deels overgenomen van de FD-website Young Entrepreneur. Lees hier verder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen