Nieuws15 jun '12 09:51

Vermommingen tegen opdringerige fans

Auteur: Arjan Meesterburrie

In Krakau kan je de Italiaanse voetbalsterren gewoon op straat of in een restaurant tegenkomen, maar Oranje laat zich zelfs voor een ritje van 200 meter met busjes vervoeren.

Iedereen gaat op een andere manier met beroemdheid om. De spelers van het Nederlands Elftal vinden het niet altijd even leuk om op de foto te gaan of handtekeningen uit te delen, zegt Stijn Schaars tegen BNR's Edwin Driessen: "De ene keer wel de andere keer niet. Je hoopt gewoon dat mensen daar ook begrip voor hebben, als je even een keer geen tijd voor ze hebt, dat je andere dingen te doen hebt." Toch probeert Schaars vooral voor kinderen altijd wel even tijd te maken.

Geen zin om te lachen
Ook Gregory van der Wiel heeft niet altijd zin in opdringerige fans, maar probeert altijd wel een babbeltje te maken omdat het nu eenmaal onderdeel is van het vak: "Tuurlijk heb je wel eens fases of perioden waarvan je denkt 'nu even niet'. Of als je even niet lekker in je vel zit heb je geen zin om een lach op te zetten en leuk te doen tegen iedereen. Maar het hoort erbij, dat weet je en ik probeer zo goed mogelijk daarmee om te gaan."

Vermomming: Zonnebril of blauw oog?
Fans kunnen hoe goedbedoeld ook af en toe best lastig zijn. Stijn Schaars gaat daarom regelmatig incognito over straat, met zonnebril en pet: "Als ik het centrum in ga dan soms wel ja. Vooral als je met je gezin bent, dan doe je soms net even iets anders dan anders."

Klaas-Jan Huntelaar doet niet aan vermommingen: "Alleen als de zon heel erg schijnt, zet ik wel een zonnebril op, maar normaal gesproken niet. Dan vermom ik me wel met een blauw oog of zo", zegt hij lachend. Maar Huntelaar vindt het dan ook helemaal niet erg om aangesproken te worden door fans: "Nee, ik vind dat niet moeilijk. Absoluut niet!"


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen