Nieuws22 mrt '12 15:04

Drie zusjes in de vastgoedwereld

Auteur: Karin Backx

Nederland is jarenlang volgebouwd met kantoren. De sector kampt met een enorm overaanbod. Waar liggen de oplossingen en waar de kansen én hoe opereer je in deze bekritiseerde branche.

De zusjes Isabelle (21), Sabine (19) en Natalie (17) Heijnen durven het aan en starten dit jaar hun bedrijf in de vastgoedbranche.

In februari schreven ze zich in bij de Kamer van Koophandel en gingen ze van start onder de naam Nova Plug & Play Office en Nova Self Storage. Ze verhuren flexibele opslagruimtes, kantoorruimtes en vergaderruimtes vanaf één maand, met een opzegtermijn van één maand.

Starters
"We geloven heel erg in flexibele contracten. Mensen willen tegenwoordig niet meer aan lange huurcontracten vastzitten. Vooral in deze tijden weet je niet wat je te wachten staat. We richten ons met name op starters en zzp'ers," vertelt Sabine Heijnen.

Het vastgoed zit de zogenoemde Nova-zusjes in het bloed. Hun ouders zitten er ook in. "We vonden het leuk om iets te gaan doen in onroerend goed," legt Sabine de achterliggende motivatie uit. "En we hebben het ook van thuis uit meegekregen. Van het één kwam het andere en toen zijn we het gewoon gaan doen," vertelt Sabine.

Maatwerk
De vader van de zusjes, die het bedrijf nog combineren met een studie recht en communcatie, had een aantal kantoor- en opslagruimtes leeg staan. Voor permanente verhuur is momenteel weinig vraag, maar de zusjes bedachten een nieuw concept: maatwerk en flexibele verhuur.

"Met name starters zijn op zoek naar geschikte kantoor- en opslagruimtes. Soms maar van korte duur. Daar willen we op inspelen met flexibele ruimtes, die zelfs voor een maand te huren zijn."

De kantoren van de zusjes liggen langs de A4. "Als de afslag hier straks af is, ligt het precies tussen Rotterdam en Antwerpen. Een mooie locatie," aldus Sabine.

Cor van Zadelhoff
Ze zitten zaterdag aan tafel met supermakelaar Cor van Zadelhoff. In 1968 richtte hij Zadelhoff Makelaars op. Inmiddels is Zadelhoff uitgegroeid tot een internationale adviesorganisatie in bedrijfsmatig onroerend goed, met wereldwijde samenwerkingspartners.

Luister zaterdag om 11.30 uur naar BNR Generatie Einstein.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen