Nieuws15 sep '12 17:48Aangepast op 16 sep '12 13:27

Nipple-Kate gaat de wereld over

Auteur: BNR Webredactie

De foto's met daarop de hertogin van Cambridge, de vrouw van de Britse prins William, met een ontbloot bovenlijf worden nog verder verspreid. Ondanks dat de Britse koninklijke familie woedend is.

Kate 'straalde' zaterdag topless in de Ierse Daily Star. De Ierse republiek heeft in 1949 definitief afscheid genomen van Britse vorsten, maar 'topless Kate' mag de republikeinen kennelijk niet worden onthouden.

Frankrijk
Als eerst werd Kate Middleton topless in het Franse tijdschrift Closer geplaatst. Daarna vlogen de foto's de wereld over. Ook het Italiaanse blad Chi heeft de foto's geplaatst.

Noord-Ierland
In Noord-Ierland, nog steeds onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, zijn de omstreden foto's van de hertogin niet gepubliceerd.

Commotie
Hoofdredacteur Mike O'Kane van de Ierse versie van de Daily Star begrijpt de commotie niet. Hij zei zaterdag tegen de BBC dat de omstreden foto's vanaf de openbare weg zijn genomen. "Ze is een van de meest gefotografeerde mensen ter wereld en dan ontkleedt ze zich voor een deel op een balkon dat van de weg te zien is."

Het koninklijk paleis in Londen klaagde zaterdag dat hebzucht de reden voor de publicatie zou zijn, maar volgens O'Kane is dat onzin.

Gerelateerde artikelen