Nieuws17 okt '12 17:25

Britse politie verwart blindenstok met samoeraizwaard

Auteur: Harmen Simon Teunis

De Britse politie heeft zich woensdag verontschuldigd voor het gebruiken van een taser op een blinde man, nadat agenten zijn blindenstok aanzagen voor een samoeraizwaard.

De agenten reageerden op een aantal meldingen dat er een man gewapend met een samoeraizwaard door het Noord-Engelse plaatsje Chorley liep. Daarop kwamen zij de blinde Colin Farmer tegen. Farmer was onderweg naar zijn vrienden in een pub.

De politie wilde hem staande houden. Maar toen hij niet reageerde, gebruikte een van de agenten zijn taser waardoor Farmer een schok van 50.000 volt kreeg.

"Ik wist niet dat het politieagenten waren, en ik wist niet dat ze naar mij schreeuwden. Ik dacht dat ik werd aangevallen door hooligans", zei Farmer tegen een lokale krant.

Ondanks dat Farmer verklaarde blind te zijn, werd hij toch in de handboeien geslagen. De politie kwam er vervolgens wel achter dat Farmer niet de man was die ze zochten en lieten hem daarop vrij. Farmer werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling.

De politie laat weten het diep te betreuren wat er is gebeurd. "De man heeft een traumatische ervaring gehad en daar hebben we extreem veel spijt van", was de verklaring.

Uiteindelijk wist de politie wel de juiste man, inclusief zwaard, te vinden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen