Nieuws22 aug '12 17:00

'Snel formeren leidt tot economische groei'

Auteur: Mijke Hurkx

Een nieuwe regering formeren moet net zo snel gaan als het opstellen van het Kunduz-akkoord. Dat vindt Hans Smits, president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam.

BNR's Jeroen Stans sprak de president-directeur van het Havenbedrijf bij de presentatie van de halfjaarcijfers, die een groei in de haven lieten zien van ruim 3 procent. Voor de rest van het jaar wordt ook een groei verwacht, minder dan 3 procent. Hierover maakt Smits zich weinig zorgen, wél over de politieke situatie.

Snel formeren
"De politiek heeft het voor elkaar gekregen om in een relatief korte tijd een Lenteakkoord af te spreken,  bondig op hoofdlijnen. Dat moet ook kunnen bij het vormen van de nieuwe coalitie. Maanden formeren kan nu niet, daar is de situatie te ernstig voor." Hans Smits was formateur in Rotterdam en die formatie was binnen drie weken rond. "Coalitie vormen moet maar, dat is democratie. Het hoeft niet veel tijd te kosten."

Smits zegt dat een snelle formatie een positieve uitwerking zal hebben op de Nederlandse economie. "Wanneer een nieuwe regering snel herstructurering doorvoert, zal dat leiden tot vertrouwen in de politiek en vertrouwen onder de consument en producent. Dan kunnen we snel weer over economische groei spreken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen