Nieuws12 dec '11 17:01

Virgin biedt ook op BMI

Auteur: BNR Webredactie

Richard Bransons Virgin Atlantic heeft een bod uitgebracht op de Britse dochteronderneming British Midland International (BMI) van Lufthansa.

Met dit bod op BMI zit Virgin British Airways dwars. British Airways had al eerder een bod op het luchtvaartbedrijf uitgebracht, maar Virgin hoopt dat het tegenbod aantrekkelijker is voor mededingingstoezichthouders, aldus de luchtvaartmaatschappij.

Principeakkoord
British Airways' eigenaar IAG zei begin november met Lufthansa een principeakkoord te hebben bereikt voor de koop van BMI. Maar een woordvoerster van Lufthansa bevestigde maandag dat er ook een principeovereenkomst ligt met Virgin, dat vorige maand zei nog steeds in gesprek te zijn met de Duitse luchtvaartmaatschappij.

Definitieve overeenkomst
Lufthansa hoopt een definitieve overeenkomst te ondertekenen in de komende paar weken, om de deal vervolgens in het eerste kwartaal van 2012 te kunnen afronden.

"We zullen kijken naar de kwaliteit van de aanbiedingen en welke de meest aantrekkelijke vooruitzichten voor de toekomst van BMI geeft," zei ze. Lufthansa wil verder nog geen details geven of een voorkeur uitspreken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen